Walters & Cohen Architects logo
Sandringham Primary School is a four-form-entry school with approx 980 pupils and 133 staff in Newham, east London.

In 2014 Walters & Cohen was asked to undertake a feasibility study for the school. During the discussions it became clear that they were in need of purpose-built facilities for specialist teaching, such as art and music. The existing nursery building had reached the end of its lifespan, and there was a desire for better outdoor learning spaces. The school also expressed an ambition to offer pre-school provision.

The new building replaces the nursery building. Though domestic in scale and volume to fit in with the neighbouring houses on the street, it provides generous art, music and drama rooms on the first floor. Long rooflights flood the rooms with light, and the children love the pitch-roofed design. On the ground floor, the nursery and pre-school accommodation have large sliding doors that can be completely opened to enhance the relationship between indoors and out.

More photos to follow shortly.

Client London Borough of Newham
Total value Confidential
Completion June 2017
Contractor Lakehouse
Structure Ben Segeth Associates
Building Services Bannerman Consulting Engineers
Landscape Wynne-Williams Associates
Project manager oneSource (Newham)

Keyword:
Education


 

  Photographs / Drawings / Video

┬ęDennis Gilbert/VIEW

┬ęDennis Gilbert/VIEW